Aankoop Makelaar

Een aankoopmakelaar helpt particulieren en bedrijven bij het kopen van een woning of ander onroerend goed.
Een verkoopmakelaar doet precies het omgekeerde, die helpt particulieren of bedrijven bij het verkopen van hun eigendom
Wij van oso Nanga djari makelaars en taxateurs in Suriname leggen u precies uit hoe het werkt en wat wij voor u kunnen betekenen als Aankoop makelaars bij de aankoop van uw woning of perceel in Suriname.
Wat doet een aankoopmakelaar?
Een aankoopmakelaar helpt huizenkopers bij het zoeken, bezichtigen en onderhandelen en begeleiding . Wanneer een overeenkomst is gesloten met de verkoper helpt de makelaar ook bij de afhandeling van de aankoop, zoals het doornemen van de koopakte, afhandeling bij de notaris en sleuteloverdracht en controleren van openstaande rekeningen bij de nutsbedrijven.

Wat kan je nog meer verwachten van uw aankoopmakelaars van Oso Nanga Djari

Na de bezichtiging zet hij alle voor- en nadelen op een rij en geeft advies over:
• de waarde van de woning.” Mondelinge prijs indicatie”
• bouwtechnische staat op hoofdlijnen ”geen bouwkundig rapport”
• het wel of niet laten uitvoeren van een bouwkundige keuring
• bijkomende kosten als canonkosten/ overdrachtsbelasting,klapperwaarde van het onroerend goed en venetuele verbouwingskosten.
De belangrijkste fase is de onderhandeling. Voordat de onderhandeling wordt gestart maakt de woning/ perceel zoeker samen met de aankoopmakelaar afspraken over de onderhandelingsstrategie.
Als de woning of het perceel welke u wilt aankopen al langere tijd op de markt is, kan het onderste uit de kan worden gehaald. Maar als er veel kapers op de kust zijn, is het onverstandig om een laag bod uit te brengen.

Is de verkopende partij bezig met een nieuwbouwwoning of emigreren naar het buitenland Dan kunnen afspraken over de overdracht een belangrijke troef zijn bij de onderhandeling.
Een ander aspect is financiering van uw aan te kopen woning of perceel in Suriname.
Wanneer u als koper aantoonbaar over voldoende vermogen beschikt, geeft dat de verkoper extra zekerheid, dit kan de srategie tijdens de onderhandeling positief beinvloeden.
Wanneer de onderhandelingen zijn afgerond en de verkoper officieel akkoord is gegaan, is de fase van afhandelen begonnen.
Vooraf zijn de mogelijkheden voor de bankfinanciering besproken en de koper heeft van de bank eerder een indicatie ontvangen over de finacieringsruimte, bij akkoord gaat de koper op zoek naar een notaris om de formele overdrachtsakte en hypotheekakte op te laten stellen. De aankoopmakelaars van Oso Nanga Djari kunnen de koper helpen bij het vinden van een geschikte taxateur, notaris Vervolgens helpt de aankoopmakelaar bij:
• het controleren van de voorlopige koopakte
• de voorbereiding van de overdracht (documenten van de notaris)
• het inspecteren van de woning voor transport
Wat doen de aankoopmakelaars van Oso nanga Djari niet?
Bouwtechnische keuring
Een aan- of verkoopmakelaar heeft verstand van de woningmarkt, maar treedt niet op als bouwkundig ingenieur. Wanneer een aankoopmakelaar bij een bezichtiging vermoed dat er bouwtechnische gebreken zijn, adviseert hij om een bouwkundig rapport op te laten stellen. Zo’n rapport wordt nooit door een makelaar zelf opgesteld.

Taxatie

De meeste banken willen een taxatierapport voor ze een hypotheek verstrekken. De belangrijkste reden is om inzicht te verkrjgen in de waarde van de woning. De bank verstekt nooit 100% financiering, als koper zal u altijd voor een eigen inbreng moeten zorgen . Dit verschilt van bank tot bank, reken op minimaal 30% van de verkoopwaarde als eigen in breng te op tafel te kunnen leggen. Let wel het kan van bank tot bank verschillen.

Financiën

Een aankoopmakelaar is geen financieel expert op het gebied van persoonlijke financiën. Daarom zal hij u altijd moeten adviseren om een bank in te schakelen bij de aankoop, ingval u niet over voldoende middelen beschikt.
Aankoopmakelaar verplicht?
U bent als koper van onroerend goed niet verplicht om een aankoopmakelaar in te schakelen. Hetzelfde geldt voor een verkoopmakelaar. Gelet op de ervaring en deskundigheid van een makelaar ( lees Beedigd makelaar en Taxateur)

Voordelen

Een aankoopmakelaar is niet nodig, maar wel makkelijk. Een koper van onroerend goed kan gemakkelijk naar een eigen woning of perceel zoeken. Ook kan hij/zij zelf onderhandelen over de prijs en het zelf organiseren van de hypotheek en de weg naar de notaris. Als u daar de kennis niet voor heeft of het niet zelf wilt organiseren, schakel dan een van de aankoopmakelaars van Oso Nanga Djari in. Wat neemt een aankoop makelaar uit handen?

De voordelen

• Markt: een aankoopmakelaar weet sneller welke woningen op de markt komen
• Regelwerk: hij informeert, handelt, belt en legt waar nodig afspraken vast
• Tijd: alles zelf uitzoeken kost tijd. Zelf surfen op het internet naar een geschikte woning/perceel, zelf onderhandelen en zelf uitzoeken wat de juridische consequenties zijn.
• Kennis en ervaring: wat u als koper één keer doet, doet een aankoopmakelaar dagelijks
• Rationele kijk: een aankoopmakelaar is niet emotioneel betrokken. Hij ziet eerder gebreken en kan scherper onderhandelen.
Tarieven
Het tarief dat een makelaar rekent worden de makelaarskosten of het makelaarscourtage genoemd. Makelaarskosten kunnen enorm verschillen. Soms wordt een vast tarief gehanteerd, maar het is ook mogelijk dat een makelaar een percentage rekent over de aankoopsom. Dit percentage is, afhankelijk van de aangeboden diensten en waarde van de woning.
Het is bij de meeste aankoopmakelaars mogelijk om te onderhandelen over het tarief.

De makelaars van Oso Nanga Djari hanteren een vasttarief, welke op aanvraag beschikbaar is.

[contact-form-7 404 "Not Found"]