Belangrijke Documenten

Belangrijke Documenten

Belangrijke documenten  is een onderdeel van Oso Nanga Djari Beëdigd makelaars in Suriname, wij richten onze aandacht volledig op zaken waar personen uit het buitenland niet meteen toegang daartoe hebben. Er zijn verschillende soorten documenten welke wij daaronder kunnen rekenen.

De meest voorkomende zijn:

 • Uittreksels
 • Geboorte-akten
 • Stambomen 
 • Koop- en Verkoopakten
 • Huwelijksakten
 • Volmachten
 • Boedelvolmachten
 • Verklaringen van Erfrecht
 • Het oprichtten van Stichtingen
 • Hypotheekaanvragen
 • Hypotheekuittreksel en nog veel meer andere zaken waarvoor u niet speciaal hoeft af te reizen naar Suriname.

Wij behoren tot één van de weinige Makelaars kantoren in Suriname met deze dienst.

De meeste van deze documenten zijn gelegaliseerd. Voor een huwelijk in het buitenland  heeft u bijv. een geboorte-akte nodig, maar als u in het buitenland woont is het te duur om speciaal voor dit document naar Suriname af te reizen. Wij van Oso Nanga Djari Beëdigd makelaar en Taxateur in Suriname kunnen u de zorg uit handen nemen.

Wanneer u onroerend goed wilt verkopen in Suriname en u woont in het buitenland, met name Nederland, dan wil de notaris in Suriname altijd een uittreksel uit het Bevolkingsregister om zo de identiteit van de verkoper vast te stellen.

Heeft u een perceel gekocht in Suriname en van de verkoper nooit een perceelkaart ontvangen, dan kunnen wij u hiermee helpen. Wat wij nodig hebben zijn de gegevens uit de akte van koop en verkoop om dit voor u in orde te maken.

Stichting oprichtten.

U wilt graag onroerend goed kopen in Suriname, maar u vindt het raadzaam om het op naam van een stichting te kopen, Wij kunnen het voor u in orde maken door namens u een stichting in Suriname op te richtten. Waarmee u wel rekening moet houden is dat er een vertegenwoordiger namens u, de akte van de stichting moet ondertekenen. Wij kunnen ook namens u tekenen als u geen vertegenwoordiger wilt aanwijzen.

Wanneer u onroerend goed hebt gekocht is het altijd raadzaam een hypothecair uittreksel aan te vragen, ter bevestiging dat het aangekochte onroerend goed op uw naam is overgeschreven.

In het andere geval, als u wilt gaan kopen, kunt u uit het hypothecair uittreksel opmaken of de verkoper gerechtigd is om te verkopen en als het perceel onbelast is.

Bezit u onroerend goed en de koper zit in Nederland en u zit ook in Nederland of omgekeerd, dan kunt u de verkoop of koop voortgang laten vinden zonder zelf aanwezig te zijn. Het allerbelangrijkste moet u wel goed regelen en hiermee bedoel wij de koopsom. Het overige kunt u door middel van een volmacht in orde maken en dan hoeft u niet speciaal hiervoor af te reizen. Wij hebben verschillende voorbeelden waar wij klanten hebben geholpen om kosten te besparen.

In alle gevallen kunnen wij namens u in Suriname onroerend goed aankopen of verkopen. Wij kunnen u ook op veilingen vertegenwoordigen, voorlopig kopen wij slechts alleen percelen aan voor onze cliënten, op veilingen. Zolang u de hoogte van het aankoopbedrag aangeeft en dit bedrag is overgemaakt op de rekening van één van de Notarissen in Nederland waar wij mee samenwerken, gaan wij voor u aan de slag om aan te kopen op de veiling. De kosten welke wij hiervoor in rekening brengen zijn afhankelijk van de werkzaamheden welke wij namens u moeten verrichtten. Wat u altijd betaalt, zijn de administratiekosten om een verzoek voor aankopen op een veiling in behandeling te nemen.

Of de aankoop succesvol is of niet, er vindt geen restitutie van dit bedrag plaats.

Kopen op een veiling is nooit een garantie dat u de nieuwe eigenaar wordt omdat er meerdere gegadigden zijn die op zo’n veiling aanwezig zijn. Wat wij als erkende makelaars van Oso Nanga Djari in Suriname wel garanderen is dat wij u adviseren over de hoogte van het bod welke wij namens u kunnen uitbrengen. Let wel, op een veiling bent u altijd tussen de 20 en 40% goedkoper uit dan wanneer u zelf het onroerend goed zou aanschaffen op de vrije markt.

Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag, telefoonnummer +597-8581695

 

 

 

 

× Hoe kunnen wij u helpen ?