Uitleg Klapperwaarde

FavoriteLoading Favoriet

Wat houdt de klapperwaarde van grond in en hoe waarop moet u letten en waarvoor wordt het gebruikt?

De klapper is bestemd om de waarde voor overdracht van onroerend goed vast te stellen.In de klapper is de minimale waarde opgenomen waarvoor percelen in en rondom Paramaribo met mogen worden overgedragen . Voor wie de klapper bestemd voor taxateurs en notarissen.
Het komt vaker voor dat de verkoper en de koper een ander bedrag dan de werkelijke aankoopsom willen doorgeven aan de notaris, waardoor de staat Suriname benadeeld wordt, vroeger was dat wel mogelijk, maar met de komst van de klapper is er en drastische verandering in gekomen, ten irritatie van velen.
Het is daarom noodzakelijk dat er bij overdracht van onroerend goed  een taxatie rapport moet worden overlegd aan de notaris.. Het taxatierapport wordt opgemaakt door een beëdigde taxateur en deze geeft  de minimale waarde aan (de klapperwaarde) en op basis van deze waarde wordt er na accordering door de hypotheek bewaarder van Glis de overdrachtsbelasting berekend.

Voor wat betreft de kosten voor het opmaken van een Taxatie Rapport zijn de kosten uiteenlopend, er zijn nog geen prijs afspraken hierover.

Als ervaren Beëdigd Taxateur met ruim 25 jaar ben ik gaarne bereid u verder op weg te helpen als er vragen zijn.U mag bellen naar 8581695 of mailen naar ; info@osonangadjari.com, bezoek onze website: www.osonangadjari.com  .

Wilt u de klapper inzien om een indicatie te verkijgen van de waarde van uw perceel voor overdracht, klik hier voor klapperwaarde.

 

× Hoe kunnen wij u helpen ?